keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Liikesarjoja!

Koiratanssikurssi sen kuin jatkuu ja vaikeustaso nousee. Eilen treeneissä harjoiteltiin ensimmäistä kertaa liikkeiden yhdistämistä sekä musiikin tahtiin improvisaatiota. Meillä Vilin kanssa ongelmana on kontaktin säilyminen treenikentällä: Vili jaksaa treenikentällä keskittyä muhun n. 30 sekuntia kerrallaan ja sitten taas ympärillä olevat ärsykkeet (muut koirat ja ihmiset) vie voiton. Hieman turhauttavaa. Mutta sen 30 sek. ajan temput sujuu jo ihan hyvin! :D

Treeneissä kouluttaja halusi nähdä jokaisen koirakon version kahden liikkeen yhdistämisestä kolmannella liikkeellä. Meidän vuoron tullessa jotenkin hämmennyin, kun en meinannut saada Viliin kontaktia. Ensimmäisen tempun se teki hienosti ja sit mulla meni pasmat sekaisin. Ensin päätin, että toista kertaa en nyt tässä rupea yrittämään, mutta yritettiin kuitenkin - ja hienoin tuloksin! Vili malttoi keskittyä muhun kaikkien kolmen liikkeen ajan ja saatiin vietyä sarja loppuun muiden katsellessa! Olin mä vaan niin ylpeä, jälleen kerran. :)

Kouluttajalta saatiin myös hyviä ohjeita. Meidän kannattaa kuulemma tehdä lyhyitä treenipätkiä, jolloin kontakti säilyy eikä Vili opi aina haahuilemaan kesken temppujen. Tämä ohje koskee tosin kentällä treenaamista, sillä kotona kontakti kestää paljon paremmin ja pätkät voivat olla paljon pidempiä. Lisäksi liikkeet sujuisivat kuulemma oikein mainiosti, jos mä olisin miniatyyri-ihminen! :D Eli Vilin kokoinen. Poika kuulemma nimittäin tekee liikkeet oikein hyvin mun ollessa kyykyssä, mutta seisoessani alkaa Vili hämmentyä ympäröivistä ärsykkeistä ja liikkeiden tekeminen heikkenee. Mun ollessa maantasossa annan samalla kuulemma Vilille rohkaisua temppujen tekoon, mutta seistessäni alkaa Viliä jännittää. Voi pikkusta... :)

Musiikin tahdissa improvisoiminen oli myös meille vielä todella vaikeaa, koska kontakti Vilin kanssa pätkii niin paljon. Kyllä mä jotain koitin jammailla, varmasti huisin hienon näköistä. :D Musiikin tahtiin liikkuminen on Vilille vielä outoa, ja se alkaakin haukkua hieman enemmän musiikin soidessa. Sitä onneksi treenataan nyt jatkossa joka kurssikerta ainakin treenien alussa. :)

Eilen opeteltiin siis liittämään kaksi liikettä yhteen kolmannen liikkeen avulla. Tällaisia sarjoja treenattiin:

1. Seuraamisen ja pujottelun yhdistäminen. Jokainen sai itse keksiä yhdistävän liikkeen, meillä se oli ohjaajan ympärimeno. Eli ensin pujotellaan haluttu määrä, koira menee ohjaajan ympäri, josta aloitetaan seuraaminen.

2. Ympärimeno ja aliseuraaminen. Tätä ei muuten yhdistettykään kolmannella liikkeellä, vaan nuo kaksi liikettä saa sujuvasti liitettyä suoraan toisiinsa. Eli koira pyörähtää ohjaajan ympäri ja menee jalkojen väliin, josta aloitetaan aliseuraaminen. Seuraamisesta siirrytään seuraavaan liikkeeseen taas ympärimenon avulla.

Olen kyllä ihan täysin hurahtanut tähän koiratanssiin. :D Kiva laji siinäkin mielessä, että sitä voi treenata oikeastaan missä vain. Agility kun on siitä hankalaa, että kotona treenatessa pitäisi omistaa esteet ja piha esteitä varten. :/ Nyt sitten olenkin miettinyt sopivaa musiikkia koreografiaa varten. On muuten yllättävän vaikeaa touhua! Vielä en ole löytänyt ainuttakaan, joka olisi huippuhyvä.  Etsintä siis jatkuu. :)

Mitenköhän kontaktia voisi parantaa? Ainakin varmasti ryhmässä treenaamiseen totuttelu auttaa ajan kanssa. Lisäksi lenkeillä olen palkannut Viliä ahkerasti aina, kun se katsoo mua silmiin. Tuntuu, että se on hieman auttanut.

Mukavaa viikon jatkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti