perjantai 25. toukokuuta 2012

Hulinapäiviä!

Tässäpä on vierähtänyt mukavat kolme päivää. Energiaa on ollut ehkä vähän jopa liiaksikin saakka. Noh, ei se mitään! :P

Vilikin on päässyt nauttimaan ihanista ensimmäisistä kesäpäivistä. Ollaan käyty kuvailemassa tuossa rannalla, syöty ulkona... Tänään otettiin koko porukalla aurinkoa läheisellä laiturilla. Vili kävi myös kahlaamassa/uimassa! Tai siis... Vili lähtee mun perään, jos lähden kahlailemaan. Jossakin vaiheessa on sitten vain pakko alkaa uimaan, kun tassut ei yllä enää pohjaan saakka. :D Kovasti se yrittää samalla aina mun syliin...

Vilistä huomaa kyllä todella selvästi venäjäntoylle ominaisen piirteen: se on täysin leimautunut muhun. Venäjäntoythan usein leimautuu voimakkaasti yhteen ihmiseen. En saisi lähteä mihinkään ilman sitä tai alkaa hirveä itku. Samoin sitten tuo uiminen: mukaan on pakko lähteä, vaikkei VIli muuten vedessä oikein viihdy. Tämä on toisaalta kamalan hellyyttävä piirre, toisaalta harmittaa Vilin puolesta, kun pikkunen joutuu sitten stressaamaan yksin jäätyään. :/ Noh, ainakin kesäpäivinä Vilin oloa on helppo viilentää, kun sen saa niin helposti veteen...

Kyllä vaan me molemmat taidetaan nauttia enemmän kesästä kuin muista vuodenajoista. :)


Vili valppaana.

Vili on muuten nyt syönyt n. viikon verran täysin barfia. Vilin silmät on aiemmin nappula-aikana ollut vetistävät ja rähmäiset. Nyt aivan selvästi tämä ongelma on helpottanut! Silmiin ei ole enää tullut pitkiä rähmärihmoja eivätkä silmät ole enää niin vetiset. Tästä oireesta olen muuten joskus lukenutkin. Se on ilmeisesti aika yleistä nappulaa syötettäessä. Ja haluan tässä vielä korostaa, että Vilin ruoka on ollut laadukasta eläinkaupan nappulaa.

Olen suunnitellut Vilille ruoat aina kahdeksi viikoksi kerrallaan. Näin on helppo laskea, että pikkunen saa oikeanlaista ravintoa näiden kahden viikon aikana. Lisäksi sen  verran mahtuu ruokaa jemmaan pakkaseen. Laitankin tähän Vilin ruokasuunnitelman tältä ja seuraavalta viikolta. Tällä hetkellä vielä tutustutaan uusiin ruokiin, joten ruokavalio saattaa näyttää vähän yksipuoliselta. Ensi viikon jälkeen aletaan totuttautumaan taas uusiin makuihin. Tällä viikolla uutena tuli sikamix, kanamix (lähinnä tämän sekoituksen maksa-osa, muuten kana/broileri on tuttua), puuro ja kasvikset. Myös broilerin siivet on Vilille uusi juttu, tosin muita broilerin osia poika on jo syönyt ennenkin. Mutta tässäpä suunnitelma:

22.5.-3.6.12

Ti: soseutettu lohi, broilerin siipi
Ke: kanankaula, sikamix
To: broilerin sydän, Yrjölän puuro, rypsiöljyä, broilerin siipi
Pe: Yrjölän puuro, kasvissose (lehtisalaatti, kurkku, porkkana, valkosipuli), sikamix, kananmuna, luu
La: Y.:n puuro, rypsiöljyä, kanamix, kanakaula, kuivattua mahaa
Su: Y.:n puuro, rypsiöljyä, broilerin sydämiä, luu, broilerin siipi

Ma: soseutettu lohi, Y.:n puuro, kanamix
Ti: sikamix, luu, kanankaula
Ke: kananmuna, Y.:n puuro, rypsiöljyä, kuivattua mahaa, broilerin siipi
To: Y.:n puuro, kasvissose, luu, broilerin sydämet
Pe: soseutettu lohi, broilerin siipi
La: Y.:n puuro, rypsiöljyä, kanamix, luu, kanankaula
Su: Y.:n puuro, sikamix, broilerin siipi

Tähän tulee sitten vielä lisäksi erilaiset koulutusnamit. Näillä siis mennään nyt, mutta toki Viliä pitää nyt seurata. Oikean ruokamääränhän saa selville oikeastaan vain kokeilemalla, suositukset on aina vain suuntaa-antavia. :)

Vilillä on hassu tapa istua sylissä. Se pistää toisen puolen tassut sylin omistajan toiselle jalalle ja toisen puolen tassut toiselle jalalle, kuten kuvasta näkyy:


Sylikoira



Siinä on sitten kiva tönöttää ja tutkiskella maailman menoa! :P

Tuolla läheisellä Tuomiojärvellä on Jyväskylän seurakunnan saari. Ne näköjään järjestää enemmänkin siellä menoja tai sitten vain kyytsäävät porukkaa saareen ja saaresta takaisin rannalle:


Kiveen on maalattu veneen lähtöajat eri viikonpäivinä...

...lisäksi kerrotaan, mihin aikaan päivän viimeinen vene lähtee.
 Vaikka en itse seurakuntaan kuulu, on tämä silti aika hauska juttu. :D

Mukavaa viikonloppua! :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti